Teravilja ja söötade labori teenused
Proovide vastuvõtt
Tellimislehed ja juhendid
Hinnakiri
Kontaktid
Teravilja ja söötade analüüsid:
- teravili ja teraviljatooted:
- kvaliteedinäitajad - organoleptiline hinnang, niiskus, proteiin, langemisarv, nisu ja nisujahu märja kleepvalgu sisaldus ja kvaliteet, mahukaal; prügi- ja tera- lisand, aidakahjuritega nakatatus
- täiendavad analüüsid - tuhasus, happesus, jahu pH, nisu ja nisujahu setteväärtus, tärklis, 1000 tera mass, jahu askorbiinhappe sisaldus, sõelanalüüs, aidakahjuritega saastatus, magneetilised metallilisandid, happesus;
- küpsetusomaduste näitajad - viskograafiline ja farinograafiline analüüs, küpsetuskatsed.
- kaunviljad: niiskus, proteiin, lisandid, põhivärvist erinevate seemnete analüüs, ubade tanniini sisaldus
- õlitaimede seemned: niiskus, õlisisaldus, proteiin, klorofüll, glükosinolaadid, vabade rasvhapete sisaldus (FFA), prügisus, põhivärvist erinevate seemnete sisaldus;
- õli: vabade rasvhapete sisaldus (FFA), happearv, peroksiidarv;
- õlikoogist: lenduv sinepiõli, niiskus, proteiin, kiud, rasv;
- sööt, söödalisandid ja taimne materjal: kuivaine/niiskus, toorproteiin/üld N, tuhk, toor- ja kogurasv, happekiud, neutraalkiud, toorkiud, ligniin, tärklis, suhkur, happearv, aminohapped, energeetiline väärtus;
- silo, maisisilo ja konserveeritud teravili: kuivaine, proteiin, happekiud, neutraalkiud, tuhk, P, Ca, K, Mg, metaboliseeriv energia, seeduvus, pH, piimhape, äädikhape, amm.lämmastik ja lahustuv lämmastik kogulämmastikust, söömusindeks, suhkur, peensooles imenduvad aminohapped, mao valgutase, hinnang silo säilivusele, maksimaalne silo ööpäevane söödav kogus;
- heintaimed: kuivaine, proteiin ADF, NDF, tuhk
ANALÜÜSIMEETODITE VALIK: Proovide analüüsimisel eelistatakse akrediteeritud meetodeid, kui klient ei ole soovinud teisiti.