Usaldusväärne partner!

Söötade ja jääkide labori teenused

Söötade ja teravilja analüüsid:

  • teravili ja teraviljatooted:
    • kvaliteedinäitajad  - organoleptiline hinnang, niiskus, proteiin, langemisarv, nisu ja nisujahu märja kleepvalgu sisaldus ja kvaliteet, mahukaal; prügi- ja tera- lisand, aidakahjuritega nakatatus
    • täiendavad analüüsid - tuhasus, happesus, jahu pH, nisu ja nisujahu setteväärtus, tärklis, 1000 tera mass, jahu askorbiinhappe sisaldus, sõelanalüüs, aidakahjuritega saastatus, magneetilised metallilisandid, happesus;
    • küpsetusomaduste näitajad - viskograafiline ja farinograafiline analüüs, küpsetuskatsed.
  • kaunviljad: niiskus, proteiin, lisandid, põhivärvist erinevate seemnete analüüs, ubade tanniini sisaldus
  • õlitaimede seemned: niiskus, õlisisaldus, proteiin,  klorofüll, glükosinolaadid, vabade rasvhapete sisaldus (FFA),  prügisus, põhivärvist erinevate seemnete sisaldus;
  • õli: vabade rasvhapete sisaldus (FFA),  happearv, peroksiidarv;
  • õlikoogist: lenduv sinepiõli, niiskus, proteiin, kiud, rasv;
     
  • sööt, söödalisandid  ja taimne materjal: kuivaine/niiskus, toorproteiin/üld N, tuhk, toor- ja kogurasv, happekiud, neutraalkiud, toorkiud, ligniin, tärklis, suhkur, happearv, aminohapped, energeetiline väärtus;
     
  • silo, maisisilo ja konserveeritud teravili: kuivaine, proteiin, happekiud, neutraalkiud, tuhk, P,  Ca, K, Mg, metaboliseeriv energia, seeduvus, pH, piimhape, äädikhape, amm.lämmastik ja lahustuv lämmastik kogulämmastikust, söömusindeks, suhkur, peensooles imenduvad aminohapped, mao valgutase, hinnang silo säilivusele, maksimaalne silo ööpäevane söödav kogus;
  • heintaimed: kuivaine, proteiin ADF, NDF, tuhk
     
  • energiataimed ja biomass: ligniini, tuhk, C, H, N, S sisaldus ja põlemissoojus;
     
  • elementanalüüs: mulla orgaanilise süsiniku määramine, erinevate proovide C, H, N, S määramine  

ANALÜÜSIMEETODITE VALIK: Proovide analüüsimisel eelistatakse akrediteeritud meetodeid, kui klient ei ole soovinud teisiti.

Jääkide ja saasteainete analüüsid:

Laboris määratakse taimekaitsevahendite jääkide sisaldust puu- ja köögiviljades, maitseainetes, seentes, mees, teraviljades, loomasöötades, taimsetes materjalides, mesilastes, mullas.

Mükotoksiinide sisaldust määratakse teraviljades, loomasöötades, toiduainetes (pähklid, maitseained, kuivatatud puu- ja köögiviljad, kohv, kakao, piim ja piimatooted).

  • Taimekaitsevahendite jääkide sisalduse määramine:
    Multimeetodiga analüüsitavad toimeained (vaata lehekülje lõppu - katseprotokollide lisa punkt 1)
    Üksikmeetoditega analüüsitavad toimeained:
    • glüfosaat ja etefoon,
    • kloormekvaat, mepikvaat ja tsüromasiin,
    • fenbutatiin oksiid,
    • bromiidioon,
    • ditiokarbamaadid CS2 summana,
    • ditianoon.
  • Mükotoksiinide sisalduse määramine:
    Analüüsitavad mükotoksiinid: aflatoksiinid B1, B2, G1, G2 ja nende summa, aflatoksiin M1, ohratoksiin A, zearalenoon (ZON), desoksünivalenool e. vomitoksiin (DON), fumonisiinid FB1 ja FB2, toksiinid T2 ja HT2.
  • Taimekaitsevahendite kvaliteedi ja puhtimise kvaliteedi määramine.
  • Nitraat-iooni määramine puuviljades, köögiviljades.

 

info@pmk.agri.ee
+372 672 9137
PMK Teaduse 4, 75501, Saku, Harjumaa (registrikood: 70000042)