Söötade ja jääkide labori teenustööde hinnakiri
Hinnad kehtuvad alates 1. jaanurist 2020. a (kehtestatud direktori käskkirjaga 05.11.2019 nr 23).
Analüüsi nimetus | Analüüsi hind eurodes | |
---|---|---|
TERAVILI JA TERAVILJATOOTED KAUNVILJAD | ||
1 | Niiskuse määramine teraviljas ja teraviljasaadustes (referentsmeetod) | 12.70 |
2 | Niiskuse määramine ekspressmeetodil (teravili) | 7.95 |
3 | Organoleptiline hindamine (teravili ja teraviljasaadused) | 12.05 |
4 | Nakatatuse määramine | 12.65 |
5 | Teravilja lisandite määramine käsitsi meetodil | 25.40 |
6 | Botaaniline puhtus | 25.40 |
7 | Rukki tungaltera | 25.40 |
8 | Teraviljatoodete lisandite määramine käsitsi meetodil | 18.60 |
9 | Teravilja sekkumisostu lisandite määramine (EÜ) nr 1272/2009 ja (EÜ) 742/2010 ning 15587 järgi | 25.55 |
10 | Metallilisandite määramine | 9.00 |
11 | Teravilja, jahu ja manna jahvatusjämeduse määramine (sõelanalüüs) | 11.55 |
12 | Toorproteiini/lämmastiku määramine (referentsmeetod) | 29.55 |
13 | Toorproteiini määramine (ekspressanalüüs teraviljale) | 7.10 |
14 | Mahukaalu määramine | 6.20 |
15 | 1000 tera massi määramine ("Numigral") | 12.20 |
16 | Langemisarvu määramine | 12.50 |
17 | Märja kleepvalgu määramine (sisaldus, gluteenindeks) | 18.65 |
18 | Tuhasisalduse määramine teraviljasaadustes | 29.40 |
19 | Happesuse määramine teraviljasaadustes | 15.80 |
20 | Farinogrammi läbiviimine | 67.30 |
21 | Keedukatse (teraviljasaadused) | 7.70 |
22 | Nisu setteväärtuse (Zeleny arv) määramine | 73.90 |
23 | Viskogrammi (amülogrammi) läbiviimine | 49.65 |
24 | Küpsetus (jahu analüüs, taigna ja toote kvaliteet) | 111.55 |
25 | Tärklisesisalduse määramine | 30.85 |
26 | Nisutera ja odratera tärklisesisalduse määramine ekspressmeetodil | 7.50 |
27 | Kaunviljade lisandite määramine | 25.05 |
28 | Kaunviljade põhivärvist erinevat värvi seemnete määramine | 16.45 |
29 | Tanniinisisalduse määramine põldubades | 38.10 |
30 | Kaera sõklasus | 15.15 |
SÖÖDAD | ||
31 | Proovi ettevalmistus kui proov vajab eelnevat homogeniseerimist või kuivatamist | 6.40 |
32 | Niiskuse määramine (referentsmeetod) | 12.40 |
33 | Toorproteiini/lämmastiku määramine (referentsmeetod) | 29.55 |
34 | Toorkiu määramine (referentsmeetodil) | 22.80 |
35 | Toortuha määramine söödas (referentsmeetod) | 17.95 |
36 | Toorrasvasisalduse määramine (referentsmeetod) | 22.95 |
37 | Kogu toorrasva sisalduse määramine happehüdrolüüsiga (sega-, täiendsöödad) | 39.70 |
38 | Segasöötade ekspressanalüüsi pakett (niiskus, proteiin, toorkiud, toorrasv, toortuhk) (va.mineraalsed ja täiendsöödad) | 17.35 |
39 | Tärklisesisalduse määramine | 30.85 |
40 | Suhkru sisalduse määramine köögiviljas, taimedes, söötades | 30.85 |
41 | Neutraalkiu (NDF) määramine | 30.80 |
42 | Happekiu (ADF) määramine | 27.05 |
43 | Ligniinisisalduse määramine | 30.80 |
44 | Soolhappes lahustumatu tuhk | 36.10 |
45 | Aminohapete määramine (lüsiin, metioniin, tsüsteiin, treoniin) | 248.65 |
METABOLISEERUV ENERGIA SÖÖTADES | ||
Energia arvutamiseks vajalikud analüüsid (siga, veis): | ||
Niiskus, toorproteiin, toorkiud, toorrasv, toortuhk | ||
Energia arvutamiseks vajalikud analüüsid (kanad): | ||
Niiskus, toorproteiin, toorrasv, tärklis, suhkur | ||
46 | Sööda metaboliseeruva energia arvutamine | 5.30 |
SILO JA HEINTAIMED | ||
47 | Proovi ettevalmistus | 8.90 |
48 | SILO toiteainete ja käärimiskvaliteedi analüüs | 21.20 |
49 | Konservvilja toitainete ja käärimise kvaliteedi ekspressanalüüs | 21.20 |
50 | Maisisilo analüüs (silo ekspressanalüüs + toortuha analüüs) | 36.70 |
51 | Miksersööda analüüs (silo toitainete ja käärimiskvaliteedi analüüs + ADF + toorproteiin) | 62.45 |
52 | Heintaimede ekspressanalüüsipakett (kuivaine, proteiin, ADF, NDF, tuhk, P, K, Ca, Mg) | 17.35 |
53 | Heintaimede metaboliseeruva energia arvutamine | 5.30 |
ÕLIKULTUURIDE SEEMNED (raps, rüps, lina,kanep, seesam, sinep) | ||
54 | Niiskuse määramine referentsmeetodil | 12.40 |
55 | Õlikultuuride seemnete õlisisalduse määramine referentsmeetodil (Soxtec) | 57.40 |
56 | Klorofüllisisalduse määramine referentsmeetodil. | 34.40 |
57 | Vabade rasvhapete määramine (FFA) | 27.50 |
58 | Happearvu ja FFA määramine õlikultuuris | 30.25 |
59 | Õlikultuuride seemnete 1000 tera mass | 20.30 |
60 | Õlikultuuride lisandite määramine | 25.40 |
61 | Metallilisandite määramine | 9.00 |
62 | Õlikultuuride põhivärvist erinevat värvi seemnete määramine | 16.45 |
63 | Rapsiseemnest niiskuse määramine ekspressmeetodil | 7.95 |
64 | Rapsi seemnete niiskuse ja õli määramine ekspressmeetodil | 11.05 |
65 | Rapsiseemne ekspressanalüüs (niiskus, õli, proteiin, glükosinolaadid, klorofüll, eruukahape, FFA) | 20.00 |
66 | Rapsi lisandite määramine ekspressmeetodil sõeluriga SLN 3 | 7.40 |
67 | Lenduv sinepiõli rapsis (glükosinolaadid + niiskus) | 82.90 |
ÕLIKOOGID | ||
68 | Õlikookide ja -šrottide (raps, päevalill, soja) ekspressanalüüsi pakett (niiskus, proteiin, toorkiud, rasv) | 19.30 |
69 | Glükosinolaatide määramine referentsmeetodil. | 69.30 |
70 | Lenduv sinepiõli rapsikoogis (glükosinolaadid + niiskus) | 86.40 |
ÕLID | ||
71 | Õlide happearvu määramine | 21.50 |
72 | Õlide peroksiidarvu määramine | 37.50 |
73 | Vabade rasvhapete määramine (FFA) | 21.50 |
ELEMENTIDE N, C, H, S (Dumas meetod) MÄÄRAMINE, sisaldab proovi ettevalmistamist | ||
74 | Taimsesmaterjalis või mullas elementide N, C, H, S määramine (Dumas meetod,kogusisaldus) | 51.25 |
75 | Mullas elementide N ja orgC sisalduse määramine | 53.45 |
76 | Mullas N ja orgC sisalduse suhte määramine | 54.95 |
Kompleksanalüüsid | ||
ALATES 10. PROOVIST ÜLDJÄRJEKORRA ALUSEL. KIIRTÖÖD EI TEOSTATA | ||
77 | RUKKI või TRITIKALE ANALÜÜS varumisnäitajate järgi, niiskus mahumass prot langemisarv, 1000 tera mass | 16.35 |
78 | NISU ANALÜÜS (niiskus, proteiin, mahukaal, märg kleepvalk, langemisarv, 1000 tera mass) | 29.60 |
79 | ODRA ANALÜÜS (niiskus, mahukaal, proteiin, sõelanalüüs, 1000 tera mass) | 15.65 |
80 | HERNE ANALÜÜS (niiskus, proteiin 1000 tera mass) | 20.65 |
81 | KAERA ANALÜÜS (niiskus, mahukaal,proteiin, sõklasus, 1000 tera mass) | 17.65 |
82 | KARTUL (niiskus, lämmastik, tärklis, suhkur) | 45.97 |
83 | UBA ( niiskus, proteiin, tanniin, 1000 tera mass) | 44.62 |
84 | SILOMAIS (niiskus, proteiin, tärklis, suhkur, ADF, NDF) | 62.81 |
85 | ÕLI KANEP ( niiskus, õli, 1000 tera mass) | 37.88 |
86 | Paberkandjal katseprotokolli väljastamine | 3.50 |
TAIMEKAITSEVAHENDITE JÄÄKIDE MÄÄRAMINE | ||
1 | Taimekaitsevahendite jääkide sisalduse määramine taimse päritoluga proovides (sh. toiduainetes) ja mullas QuEChERS-meetodil (GC-MSD; LC-MS/MS) | 407.80 |
2 | Taimekaitsevahendite jääkide sisalduse määramine puu- ja köögiviljades, teraviljades: ditiokarbamaatide summa gaasikromatograafiliselt (GC-ECD/MSD) | 115.80 |
3 | Glüfosaadi jäägi määramine taimse päritoluga proovides (sh. toiduainetes) ja mullas vedelikkromatograafiliselt. Glüfosaadi toimeaine sisalduse määramine taimekaitsevahendis. (LC-MS) | 155.05 |
4 | Chlormequati, mepiquati jäägi määramine teraviljast ja puuviljast vedelikkromatograafilisel meetodil (LC-MS) | 155.20 |
5 | Fenbutatiin oksiidi jäägi määramine taimse päritoluga proovides (sh toiduainetes) koos multimeetodiga (LC-MS) | 42.70 |
6 | Bromiidiooni (anorgaanilise kogubroomiidi) sisalduse määramine taimset päritolu toidus gaasikromatograafiliselt (GC-ECD) | 129.00 |
7 | Etefooni jäägi määramine taimse päritoluga proovides (sh. toiduainetes) vedelikkromatograafilisel meetodil (LC-MS) | 157.05 |
8 | Kloororgaaniliste taimekaitsevahendite jääkide määramine rasvarikastest toiduainetest gaasikromatograafiliselt (GC-MS) | 176.15 |
9 | Ditianooni jäägi määramine taimse päritoluga proovides (sh. toiduainetes), LC-MS/MS | 100.50 |
10 | Cyromazine jäägi määramine taimse päritoluga proovides (sh. toiduainetes), LC-MS/MS | 93.80 |
11 | Puhtimise kvaliteedi määramine kromatograafiliselt; Ühe toimeaine sisalduse määramine taimekaitsevahendis gaasi- ja/või vedelikkromatograafiliselt | 97.20 |
12 | Ühe taimekaitsevahendi jäägi määramine taimse päritoluga proovis või mullas QuEChERS-meetodil | 121.75 |
MÜKOTOKSIINIDE SISALDUSE MÄÄRAMINE | ||
13 | Aflatoksiinide B1, B2, G1 ja G2 sisalduse määramine teraviljades, teraviljatoodetes, loomasöödas, pähklites, maitseainetes, kuivatatud köögiviljades, kakaos vedelikkromatograafilisel meetodil kolonnijärgse deriveerimisega | 158.00 |
14 | Ohratoksiini A sisalduse määramine teraviljades, teraviljatoodetes, loomasöödas, kohvis, kuivatatud puuviljades vedelikkromatograafilisel meetodil (HPLC/FL) | 137.40 |
15 | Zearalenooni sisalduse määramine teraviljades, teraviljatoodetes (sh. väikelastetoitudes), loomasöödas vedelikkromatograafilisel meetodil (LC/MS) | 137.40 |
16 | Desoksünivalenooli (vomitoksiin) sisalduse määramine teraviljas, teraviljatoodetes (sh. väikelastetoitudes), loomasöödas vedelikkromatograafilisel meetodil (LC/MS) | 137.40 |
17 | Aflatoksiini M1 sisalduse määramine piimas ja piimatoodetes vedelikkromatograafilisel meetodil (HPLC/FL) | 134.20 |
18 | Fumonisiinide FB1 Ja FB2 sisalduse määramine teraviljas, teraviljatoodetes, loomasöödas vedelikkromatograafilisel meetodil (HPLC/FL) | 134.20 |
19 | Mükotoksiinide DON, ZON, T-2 ja HT-2 määramine teraviljades, teraviljatoodetes, loomasöödas (LC-MS) | 210.00 |
MUUD ANALÜÜSID | ||
20 | Nitraadi sisalduse määramine puu- ja köögiviljades Cd - kolonniga. | 13.00 |
21 | Paberkandjal katseprotokolli väljastamine | 3.50 |