Söötade ja teravilja laboratooriumi teenustööde hinnakiri 
JnrAnalüüsi nimetusAnalüüsi hind  EUR-s
   
 TERAVILI JA TERAVILJATOOTED KAUNVILJAD 
1Niiskuse määramine teraviljas ja teraviljasaadustes (referentsmeetod)12,40
2Niiskuse määramine ekspressmeetodil (teravili)7,65
3Organoleptiline hindamine (teravili ja teraviljasaadused)10,05
4Nakatatuse määramine10,55
5Teravilja lisandite määramine käsitsi meetodil21,15
6Botaaniline puhtus21,15
7Rukki tungaltera21,15
8Teraviljatoodete lisandite määramine käsitsi meetodil15,50
9Teravilja sekkumisostu lisandite määramine (EÜ) nr 1272/2009 ja (EÜ) 742/2010 ning 15587 järgi21,30
10Metallilisandite määramine7,50
11Teravilja, jahu ja manna jahvatusjämeduse määramine (sõelanalüüs)8,45
12Toorproteiini/lämmastiku  määramine (referentsmeetod)18,00
13Toorproteiini määramine (ekspressanalüüs  teraviljale)6,85
14Mahukaalu määramine5,15
151000 tera massi määramine (“Numigral”)9,40
16Langemisarvu määramine11,70
17Märja kleepvalgu määramine (sisaldus, gluteenindeks)15,55
18Tuhasisalduse määramine teraviljasaadustes15,50
19Happesuse määramine teraviljasaadustes10,20
20Farinogrammi läbiviimine44,35
21Keedukatse (teraviljasaadused)6,40
22Nisu setteväärtuse (Zeleny arv) määramine49,30
23Viskogrammi (amülogrammi) läbiviimine44,35
24Küpsetus (jahu analüüs, taigna ja toote kvaliteet)92,95
25Tärklisesisalduse määramine25,70
26Nisutera ja odratera tärklisesisalduse määramine ekspressmeetodil6,85
27Kaunviljade  lisandite määramine21,15
28Kaunviljade põhivärvist erinevat värvi seemnete määramine10,55
29Tanniinisisalduse määramine põldubades38,10
   
 SÖÖDAD 
30Proovi ettevalmistus kui proov vajab eelnevat homogeniseerimist või kuivatamist8,90
31Niiskuse määramine (referentsmeetod)12,40
32Toorproteiini/lämmastiku  määramine (referentsmeetod)18,00
33Toorkiu määramine (referentsmeetodil)19,00
34Toortuha määramine söödas (referentsmeetod)15,50
35Toorrasvasisalduse määramine (referentsmeetod)21,50
36Kogu toorrasva sisalduse määramine happehüdrolüüsiga (sega-, täiendsöödad)37,70
37Segasöötade ekspressanalüüsi pakett (niiskus, proteiin, toorkiud, toorrasv, toortuhk) (va.mineraalsed ja täiendsöödad)17,35
38Tärklisesisalduse määramine25,70
39Suhkru sisalduse määramine köögiviljas, taimedes, söötades25,70
40Neutraalkiu (NDF) määramine25,65
41Happekiu (ADF) määramine23,25
42Ligniinisisalduse määramine25,65
43Soolhappes lahustumatu tuhk31,00
44Aminohapete määramine (lüsiin, metioniin, tsüsteiin, treoniin)224,85
   
 METABOLISEERUV ENERGIA SÖÖTADES 
 Energia arvutamiseks vajalikud analüüsid (siga, veis): 
 Niiskus, toorproteiin, toorkiud, toorrasv, toortuhk 
 Energia arvutamiseks vajalikud analüüsid (kanad): 
 Niiskus, toorproteiin, toorrasv, tärklis, suhkur 
45Sööda metaboliseeruva energia arvutamine5,30
   
 SILO JA HEINTAIMED 
46Proovi ettevalmistus8,90
47SILO toiteainete ja käärimiskvaliteedi analüüs21,20
48Konservvilja toitainete ja käärimise kvaliteedi ekspressanalüüs21,20
49Muljutud ja konservvilja referentsanalüüs (kuivaine, proteiin, ADF, NDF, tuhk, ME, seeduvus ja käärimisparameetrid)49,30
50Maisisilo referentsanalüüs (kuivaine, proteiin, ADF, NDF, tuhk, ME, seeduvus ja käärimisparameetrid)53,20
51Maisisilo analüüs (silo ekspressanalüüs + toortuha analüüs)36,70
52Miksersööda analüüs (silo toitainete ja käärimiskvaliteedi analüüs + ADF +toorproteiin)62,45
53Heintaimede ekspressanalüüsipakett (kuivaine, proteiin, ADF, NDF, tuhk, P, K, Ca, Mg)17,35
54Heintaimede metaboliseeruva energia arvutamine5,30
   
 ÕLIKULTUURIDE SEEMNED (raps, rüps,lina,kanep, seesam, sinep) 
55Niiskuse määramine referentsmeetodil12,40
56Õlikultuuride seemnete õlisisalduse määramine referentsmeetodil (Soxtec)57,40
57Klorofüllisisalduse määramine referentsmeetodil.28,70
58Vabade rasvhapete määramine (FFA)22,90
59Happearvu ja FFA määramine õlikultuuris25,20
60Õlikultuuride seemnete 1000 tera mass19,10
61Õlikultuuride lisandite määramine21,15
62Metallilisandite määramine7,50
63 Õlikultuuride põhivärvist erinevat värvi seemnete määramine10,55
64Rapsiseemnest niiskuse määramine ekspressmeetodil7,65
65Rapsi seemnete niiskuse ja õli määramine ekspressmeetodil10,55
66Rapsiseemne ekspressanalüüs (niiskus, õli, proteiin, glükosinolaadid, klorofüll, eruukahape, FFA)20,00
67Rapsi lisandite määramine ekspressmeetodil sõeluriga SLN 37,40
68Lenduv sinepiõli rapsis (glükosinolaadid + niiskus)79,60
   
 ÕLIKOOGID 
69Õlikookide ja -šrottide (raps, päevalill, soja) ekspressanalüüsi pakett (niiskus, proteiin, toorkiud, rasv)17,35
70Glükosinolaatide määramine referentsmeetodil.68,30
71Lenduv sinepiõli rapsikoogis (glükosinolaadid + niiskus)79,60
   
 ÕLID 
72Õlide happearvu määramine14,00
73Õlide peroksiidarvu määramine25,70
74Vabade rasvhapete määramine (FFA)22,90
   
 ELEMENTIDE N,C,H,S (Dumas meetod) MÄÄRAMINE, sisaldab proovi ettevalmistamist
75Taimsesmaterjalis või mullas elementide N, C, H, S määramine (Dumas meetod,kogusisaldus)43,10
76Mullas elementide N ja orgC sisalduse määramine53,55
77Mullas N ja orgC sisalduse suhte määramine54,95
   
78Võõrkeelse katseprotokolli väljastamine8,35
Kompleksanalüüsid
79RUKKI või TRITIKALE ANALÜÜS varumisnäitajate järgi, niiskus, mahumass, proteiin, langemisarv 13,05
80NISU ANALÜÜS niiskus, proteiin, mahumass, märg kleepvalk, langemisarv  24,65
81ODRA  JA KAERAANALÜÜS niiskus, mahumass, proteiin  13,05
82HERNE ANALÜÜS niiskus,  proteiin 17,20